Jeg er fotograf på Bornholm, og har været det siden 2010.

I mit professionelle liv har jeg prøvet lidt af hvert. Jeg har arbejdet som elektronik-ingeniør, web-designer, nepalesisk tolk og mentor for socialt udsatte. Men i 2004 tog jeg et halvt års ophold på Københavns Medieskole og har derefter hovedsageligt arbejdet som fotograf og fotojournalist.

Jeg har rejst en del rundt i verden som fotojournalist og rejsefotograf. I år 2005 vandt jeg titlen som årets rejsefotograf. Herefter boede jeg i en årrække i Nepal og kom så endeligt i 2010 til Bornholm sammen med min familie. Og her er jeg altså stadigvæk – og meget tilfreds med at have hjemme her!

Fra starten har det været dokumentar-fotografering der stod mit hjerte nærmest. Inspireret af de store mestre som Henri Cartier-Bresson, Marc Riboud og flere andre der har formået at indfange nogle af livets små og store øjeblikke i fantastiske kompositioner.

En vigtig pointe har for mig altid været at forsøge at fremme forståelsen og derved bygge broer på kryds og tværs af alle verdens forskelligheder. Derfor kørte jeg i en årrække også det internationale fotojournalist-kollektiv, GAIA PHOTOS, som var et samarbejde imellem fotojournalister i ca. 50 forskellige lande.

Jeg påtager mig med glæde stadig reportage-arbejde og fotojournalistiske opgaver, men er også glad for at kunne tilbyde fotografering for private og erhverv.

Morten Svenningsen

Morten Svenningsen – klik for at downloade billedet i høj opløsning til pressebrug

Referencer

Jeg har arbejdet for en lang række organisationer verden over, og mine fotos har været trykt i mange forskellige publikationer, bl.a.:

 fotografreferencer