FOTO – 5 år i Nepal

Jeg boede i Nepal i 5 år, engang, fra 2005 til 2009.

Det var en tid præget af forandringer, både for Nepal og i mit eget liv. Der var revolution i luften, den maoistiske borgerkrig var ved at kulminere, gadekampene var dagligt tilbage­vendende, og jeg var kommet til et fremmed land for at arbejde som foto­journalist.

Revolutionen kom og gik, borgerkrigen stoppede, konge­dømmet blev udråbt til republik og midt i det hele blev jeg gift.

Efter revolutionen begyndte jeg at fokusere kameraet mere på rejse­reportager, udviklings­arbejde og Nepals sprudlende kultur. Og midt i det fik jeg så en datter.

Hverdagens udfordringer meldte sig og min forståelse af Nepal og nepaleserne voksede. Kameraet fokuserede jeg nu mere på hverdags­livets små og store begivenheder.

Som årene går, smelter erindringerne sammen til en forening af voldsomme gadekampe, stille familieliv, ekstrem fattigdom og grandiøs natur.

Her er en lille samling af mine fotos fra den tid.

Jordskælvet i Nepal

Den 25. april 2015 befandt jeg mig igen i Nepal, da et jordskælv målt til 7,8 på Richter-skalaen ramte Nepal med katastrofale følger. Selvom jeg var klar til at fotografere fra første minut, har jeg kun ganske få billeder derfra. Jeg var i stedet fokuseret på min families sikkerhed og velbefindende.

 

Se flere af mine billeder her:

Jeg påtager mig freelance fotojournalist-opgaver på Bornholm (og resten af verden), og du er velkommen til at ringe eller skrive til mig for at aftale nærmere.